"За синєє небо, за жовте колосся..."

2018-10-12

Рідний край. Вітчизна. Вона починається з батьківського порогу, з хрещатого барвінку ,який стелиться в садочку, чистої криниці, куща калини біля воріт. Це земля наших предків , корінь роду українського , що сягає із сивої давнини . І де б ми не були , всюди відчуваємо поклик Батьківщини , землі , яка зростила і дала нам силу , мужність і віру у завтрашній день.

Народна мудрість говорить , що рідна земля може нагодувати нас хлібом , напоїти водою із своїх джерел , але захистити себе не може . Тому це святий обов’язок тих , хто живе та користується її благами і дарами .

Це обов’язок , який виконують вірні сини України протягом усіх важких років становлення нашої держави – від козацтва до сьогодення .

Саме напередодні 14 жовтня ,свята Покрови Пресвятої Богородиці ,Дня захисника України ,Дня українського козацтва , Дня створення УПА в нашій школі відбулися заходи приурочені цим святам.

З 8 жовтня у шкільній бібліотеці діє книжкова виставка під назвою «… Ревіли гармати, а зорі вмивались слізьми» . Товариство «Молода Просвіта » виготовило стіннівку під назвою «Вони жили бажанням волі», яка присвячена воїнам УПА. Прибрано біля пам’ятників, пам’ятних знаків та могилу зв’язкової УПА «Оленки» .

11 жовтня учні 7-11 класів переглянули відеофільм « Рейд » про армію України .

Традиційними вже стали «Козацькі розваги» , які проходять у нашому навчальному закладі напередодні свята Покрови. Участь у змаганнях брали учні 9-11 класів, а молодші школярі підтримували улюблену команду .

Проведення таких заходів допомагає дітям краще пізнати історію своєї країни, адже нашим сучасникам потрібно дбати про культурне і духовне відродження народу, потрібно навчитися пишатися тим, що ми – українці.

12 жовтня учні нашої школи поклали квіти до могили зв’язкової УПА «Оленки», яка віддала своє молоде життя за волю України.

Ми дуже вдячні тим, хто, ризикуючи власним життям, захищає нашу Батьківщину, береже добробут в українських оселях та бореться за мир на рідній землі. Ми дякуємо солдатам України, які зараз перебувають у зоні бойових дій. Нехай Ваші сила і мужність завжди опираються на любов та підтримку рідних і близьких людей. Міцного здоров’я, успіхів і надійного тилу! Нехай

Вам,дорогі наші захисники, завжди буде кого захищати, але не буде від кого! А найголовніше – швидше повертайтеся живими і здоровими, бо вдома Вас чекають і люблять!
Зі святом !

/Files/photogallery/Фільм.jpg/Files/photogallery/Фільм 3.jpg/Files/photogallery/Фільм 2.jpg/Files/photogallery/Фільм 1.jpg/Files/photogallery/ПОКРОВА 4.jpg/Files/photogallery/ПОКРОВА 5.jpg/Files/photogallery/ПОКРОВА 3.jpg/Files/photogallery/ПОКРОВА 2.jpg/Files/photogallery/ПОКРОВА 1.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 286

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Березень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031